CAZ ȘOCANT la Călărași! O femeie și-a omorât soțul în prezența copiilor minori

Embed:

O femeie și-a ucis soțul în bătaie, chiar în prezența copiilor minori. Tragedia s-a produs aseară, în satul Păulești, raionul Călărași. Polițiştii spun că femeia și-a lovit soțul cu un băț din lemn și cu un obiect din metal peste piept și peste cap.

Totul a început de la o ceartă.

"Femeia a declarat că el a venit bătut și ulterior ar fi murit. Dacă va fi găsită vinovată ea riscă o pedeapsă de la cinci la 15 ani", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție din Călărași, Liliana Lucaș. 

Vestea i-a șocat pe vecini. Ei spun că cei doi soți formau o familie bună:

"Erau gospodari, lucrau împreună, dar ce au avut, nu știm."

"Harnici și unul și altul, erau stăruitori și de copii îngrijeau. Nu știu ce s-a întâmplat."

"Îi era dragă să muncească și era gospodăros, așa cum era fratele meu."

Un studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că rata deceselor în urma crimelor comise în țara noastră ajunge la 7,5 la sută. La acest capitol, ţara noastră este pe locul patru printre ţările euroasiatice, arată un studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Pe primul loc este Rusia, cu 13,1 la sută, urmată de Kîrgîzstan, cu 9,1 la sută, și Kazahstan, cu 9,2 la sută.

Numărul mare al omorurilor poate fi explicat prin lipsa educației, spun sociologii.

"De vină este decepția, lipsa de cultură și de responsabilitate. Modul de influență din perioada anilor '90 ne mai urmărește încă. Este nevoie în primul rând de disciplina, de a avea un stat de drept până la urmă" a explicat sociologul, Andrei Dumbrăveanu. 

Studiul mai arată că aproximativ 27 la sută dintre omoruri sunt comise cu arme de foc, iar puțin peste 29 la sută - în urma violenței fizice.

Cercetarea a vizat 53 de țări.

Pe aceeaşi temă