CAZ ŞOCANT în Sângerei! Un bărbat a fost împuşcat în timpul unei vânători (FOTO/VIDEO)

Embed:

Vânătoare cu final tragic în raionul Sângerei. Un bărbat de 48 de ani a murit după ce arma unui coleg s-a descărcat accidental. Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, patru vânători cu acte în regulă au mers în această dimineaţă să vâneze fazani.

Vânătoarea a avut loc în preajma satelor Chişcăreni şi Nicolaevca. Printre localnici această zonă este cunoscută drept roşior. Potrivit sătenilor aici des sunt organizate partide de vânătoare la fazani.

După partida de vânătoare care a durat două ore, bărbaţii şi-au strâns lucrurile şi se pregăteau să se întoarcă acasă. Victima a urcat prima în automobil, iar după el a venit un coleg care purta arma pe spate. Anume în acest moment s-a întâmplat şi nenorocirea.

"Din neatenţie cureaua armei de vânătoare s-a agăţat de o piesă a automobilului fiind practic smulsă din mână la contactul cu pământul sa produs focul şi respectiv a fost rănit vânătorul din automobil", a spus Marin Maxian, şeful Direcţiei Securitate Publică IGP.

Bărbatul a fost transportat de urgenţă la spital, însă, în ciuda eforturilor medicilor, a murit în scurt timp.

"Echipa noastră multidisciplinară s-a ocupat cu bolnavul la început cu măsurii de resuscitare cardio-respiratorii şi cerebrale la care el nu a reacţionat. La orele 11 şi 48 a fost constatat deces biologic", a declarat Serghei Pritula, şef secţie terapie intensivă Spitalul raional Sângerei.

Bărbatul care a decedat deţinea un magazion pentru materiale de construcţii în satul Chişcăreni. El era căsătorit şi avea doi copii.

"M-a sunat fiica şi a zis că Vitalic o murit. Eu m-am gândit că o nimerit în accident cu maşina, dar el e tare atent. Când m-am dus la spital la morgă acolo am aflat că l-au împuşcat", a spus Parascovia Patic, soacra.

Bărbatul care se face vinovat de producerea tragediei are 57 de ani şi deţine carnet de vânător din anul 1991. Acesta a fost reţinut pentru 72 de ore, el este acuzat că nu ar fi respectat regulile de folosire a armei.

"În timpul deplasării spre vânătoare, în timpul vânătorii respectiv de la vânătoare categoric este interzis ca arma să fie înarmată. Arma trebuie să fie dezarmată şi pusă în husă. Fapt care noi vedem că a fost practic ignorat de acest vânător", a declarat Marin Maxian, şeful Direcţiei Securitate Publică IGP.

Anul trecut, doi bărbaţi au murit în timpul partidelor de vânătoare. Ambele cazuri s-au produs în raionul Cimişlia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu