Potrivit unor surse ale portalului Deschide.MD din Găgăuzia, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, în după-amiaza zilei de miercuri, 12 decembrie, în jurul orei 15:30, fiul femeii reținute, un bărbat în vârstă de 39 de ani, ar fi venit acasă în stare de ebrietate și s-a luat la ceartă cu mama sa, din motiv că aceasta ar fi primit în locul lui pensia de invaliditate.

Conflictul dintre cei doi a culminat însă cu o crimă deosebit de gravă. Enervată, femeia în vârstă de 66 de ani l-a lovit pe fiul său cu o cratiță în cap de mai multe ori, iar acesta și-a pierdut cunoștința și căzut la podea.

Ulterior, din cauza loviturilor în cap, a decedat.

Sursele ne-au mai comunicat că femeia a fost dată pe mâna poliției de către un nepot de al ei, iar oamenii legii au stabilit că după ce fiul acesteia a decedat, femeia a așteptat să se lase noaptea  și a scos cadavrul în curtea casei, l-a acoperit cu gunoi și i-a dat foc, scrie deschide.md.

Rugul l-a întețit până spre dimineața zilei de 13 decembrie, iar spre seară, femeia a luat un topor și i-a tăiat capul, mâinele și picioarele cadavrului carbonizat, pe care le-a pus într-o roabă și le-a dus la groapa de gunoi din localitate, unde le-a și îngropat.

Ulterior, în aceeași noapte de 13 decembrie, femeia a continuat să ardă în curte ceea ce a mai rămas din cadavrul fiului său.

Aceleași surse din teritoriu, au ținut să menționeze, că în această după-amiază, oamenii legii au descins în localitatea Cazaclia și au reținut-o pe femeie.