CAZ REVOLTĂTOR la Ungheni! Un copil de doar DOI ANI a fost uitat în microbuz pentru aproape 7 ore

Embed:

Caz greu de imaginat în satul Pârliţa, raionul Ungheni. O fetiţă de numai doi ani a stat aproape şapte ore într-un microbuz fără apă şi fără mâncare. Copila a fost uitată de către şoferul mijlocului de transport cu care aceasta, dar şi alţi copii erau trimişi singuri la grădiniţă de către părinţii lor.

Mijlocul de transport a fost pus la dispoziţie de autorităţile locale, întrucât localitatea este mare, iar până la grădiniţă este o distanţă mare.

"Şedeam cu grijă oarecare, dar mai mult mă gândeam, că totul va fi bine şi nu se va întâmpla nimic", a spus mama copilei, Domnina Godea. 

Mama fetiţei povesteşte că de patru luni îşi urca de dimineaţa fetiţa în microbuz şi o trimitea spre grădiniţă, iar la sfârşitul zilei o întâlnea. Luni seara, când şi-a luat micuţa acasă, ea observat că ceva este în neregulă cu micuţa sa.

"Am luat fata din rutieră şi şoferul mi-a spus să-i dau ceva de mâncare la copil, nu mi-a spus nimic. Numai atât să-i daţi ceva să mănânce şi era cu o bucată de salam în mână", a spus mama fetiţei, Domnina Godea. 

Tânăra spune că a sunat educatoarea să întrebe ce s-a întâmplat.

"Mi-a spus că şoferul a uitat copilul în autobuz, l-a încuiat şi seara l-a găsit. Ea ar fi adormit şi nu au văzut-o", a spus mama copilei. 

"Două educatoare am întâlnit toţi copiii, dar cele, care ajută să dea jos copiii din rutieră erau la uşă. S-au uitat în rutieră, nu au văzut nimic. Seara, când s-a dus, şoferul a observat fetiţa murdara, plânsă, flămândă", a spus educatoarea Vera Botnari. 

Atât angajaţii instituţiei de învăţământ preşcolar cât şi autorităţile publice locale afirmă că de vină sunt părinţii.

"În obligaţiunile noastre nu intră lucrul acesta, ca să coborâm copiii, să-i îmbrăcăm în primul rând în grupă şi să-i ducem la rutieră. Dimineaţa să-i întâlnim de la rutieră, să-i dezbrăcăm şi să-i primim în grupă", a declarat educatoarea Vera Botnari. 

"Părinţii au fost rugaţi de nenumărate ori de către administraţie şi de către conducerea grădiniţei ca să delege din rândul părinţilor una, două persoane zilnic ca să supravegheze transportarea copiilor. Dumnealor au făcut două zile lucrul ăsta şi pe urmă au crezut că merge aşa de la sine", a spus primarul satului Pârliţa, raionul Ungheni, Ion Bejan. 

După acest caz, conducătorul auto şi-a dat demisia marţi dimineaţa, iar circulaţia mijlocului de transport a fost sistată până când vor fi identificaţi părinţi, care să supravegheze copii în timpul transportării lor la grădiniţă.

În caz contrar, circulaţia microbuzului nu va mai fi reluată.

Cazul a stupefiat întreaga localitate:

"Eu în fiecare zi când duc copilul la grădiniţă, îl duc de mânuţă. Niciodată nu o las singurică".

"Dacă copilul e aşa mic trebuie să-l însoţească numaidecât părintele chiar şi dacă e cu rutiera. Sunt de vină părinţii, în afară de părinţi nu-i de vină nimeni".

Şeful Direcţiei asistenţă socială din raionul Ungheni, Tudor Rădeanu, a declarat că se va autosesiza în această situaţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu