Caz neobişnuit la frontieră. Permisul de conducere al unui şofer nu aparține niciunui stat

Polițiștii de frontieră au documentat patru persoane pentru că au încercat să intre în ţară cu autoturisme pentru care au prezentat acte falsificate.

Cazurile au fost înregistrate în punctele de trecere a frontierei Leușeni, Sculeni și Palanca.

Două autoturisme au fost depistate și indisponibilizate de către inspectorii de frontieră din cadrul punctul de trecere Leușeni. Un cetăţean al Turciei s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, la volanul unui Volkswagen Caddy, fabricat în 2009, cu numere de înmatriculare germane.

Polițiștii de frontieră au stabilit că certificatul de înmatriculare nu aparține mijlocului de transport aflat la linia de control. Mașina a fost reținută până la finalizarea cercetărilor.

În cel de-al doilea caz, polițiștii de frontieră au depistat un moldovean care conducea un Mercedes E270, înmatriculat în Italia, în baza unei împuterniciri notariale falsificate. Mai mult, s-a constatat că procura era înregistrată și pe numele unei alte persoane.

Inspectorii de frontieră din punctul de trecere Palanca s-au confruntat cu o situație mai puțin obișnuită: printre documentele prezentate la control au depistat un permis de conducere care nu aparține niciunui stat.

Documentul a fost prezentat de un moldovean de 49 de ani, aflat la volanul unui Mitsubishi L200. Verificările suplimentare asupra permisului de conducere au scos la iveală faptul că acesta nu corespunde niciunei rigori, nefiind incluse indici ce ar sugera țara emitentă.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a achiziționat documentul pe Internet, gândind că astfel ar avea posibilitatea să călătorească oriunde în lume. Permisul de conducere a fost ridicat și transmis la expertiză, iar moldoveanul și-a continuat drumul, conducând mașina în baza permisului moldovenesc.

Certificatul de înmatriculare cu semne vădite de falsificare a constituit motiv de cercetare a unui bărbat cu dubla cetățenie, R.Moldova și România. Acesta a încercat să treacă frontiera prin punctul de trecere , conducând un BMW 530D, înmatriculat în Bulgaria.

În prezent, autoturismul se află pe teritoriul punctului de trecere până la stabilirea tuturor circumstanţelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu