CAZ IMPRESIONANT la Iaşi! Cinci vieți au fost SALVATE după ce o fetiță A MURIT la săniuș

O poveste impresionantă vine de la Iaşi. Cinci oameni au primit şansa la o nouă viaţă datorită unei copile de 11 ani. Fetiţa s-a stins, după un accident la săniuş, iar părinţii ei au fost de acord să-i doneze organele. Ficatul, rinichii şi corneea au fost prelevate pentru a fi mai apoi transplantate unor pacienţi care au simţit că s-au născut a doua oară, relatează Digi24.

Pentru medicii din Iaşi, operaţia de prelevare de organe a fost o premieră - fata de 11 ani a fost printre cei mai tineri donatori. Copila nu a mai putut fi salvată după o lovitură la cap, la săniuş. Părinţii ei au fost de acord ca fiica lor să dea o nouă viaţă unor oameni în suferinţă.

Cinci oameni au început astfel o viaţă nouă. Ficatul şi un rinichi au fost preluaţi de medicii din Bucureşti, iar în Iaşi s-au făcut trei transplanturi - două de cornee şi un altul de rinichi.

Pe listele de aşteptare din Iaşi sunt aproape 400 de bolnavi care aşteaptă un transplant renal şi alţi 20 care au nevoie urgentă de un transplant hepatic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu