CAZ FĂRĂ PRECEDENT. Maia Sandu a mers la şedinţa CSM şi a ameninţat judecătorii care se supun legii şi nu indicaţiilor sale

Imixtiune grosolană în Justiţie. Premierul Maia Sandu a mers, în această dimineaţă, la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, unde le-a dat indicaţii judecătorilor, cum trebuie să activeze în continuare. 

"Dvs trebuie să începeţi adevărata curăţare a sistemului judecătoresc, ştiţi ce înseamnă asta, asta înseamnă că oamenii, care au luat decizii ilegale, să plece, iar oamenii, care sunt oneşti, să fie promovaţi în funcţii pentru că altfel nu o să putem să lucrăm în continuare.

Sunt decizii pe care trebuie să le luaţi imediat.", le-a spus Maia Sandu judecătorilor. 

Premierul a venit şi cu ameninţări la adresa magistraţilor:

"Dacă lucrurile nu se vor schimba în următoarele săptămâni, noi o să căutăm soluţii prin Parlament şi prin Guvern".

În timp ce făcea presiuni asupra întregului sistem judecătoresc din ţară, Maia Sandu le spunea magistraţilor să o anunţe imediat în cazul în care cineva din exterior va încerca să-i influienţeze. 

"Atunci când sunt presiuni din afară să ne contacteze şi noi o să facem tot ce ne stă în putere ca să eliminăm aceste presiuni", a declarat Maia Sandu.

Premierul le-a reproşat membrilor CSM şi faptul că instanţa nu a validat rezultatele alegerilor locale din Chişinău. Drept urmare, colegul de alianţă al Maiei Sandu, Andrei Năstase, nu a devenit primar al Capitalei. 

 

 

Lasă un comentariu