Caz fără precedent la Grădina Zoologică: O lebădă de specie rară a fost ucisă

Embed:

Caz fără precedent la Grădina Zoologică din Capitală. O lebădă de specie rară, inclusă în Cartea Roşie şi singura de acest fel în ţara noastră, a fost ucisă. Adusă acum trei săptămâni din România, lebăda a fost depistată moartă de angajaţii menajeriei încă duminică. Poliţia a fost anunţată, însă, abia miercuri.

Potrivit angajaţilor de la Grădina Zoologică, lebăda cu gâtul negru ar fi fost ucisă în noaptea de sâmbătă spre duminică.

"Suntem şocaţi. Ne deprinsesem cu ea. Nu ştim cine putea să facă asta", a spus zoologul Nadejda Panuş.

În acelaşi timp, angajaţii Grădinei Zoologice nu au putut să explice de ce au anunţat poliţia abia după trei zile. Potrivit oamenilor legii, nicio persoană nu a fost, deocamdată, reţinută.

"Urma să primim explicaţii de la angajaţii care erau în serviciu în ziua respectivă. Nu putem confirma că a fost împuşcată această pasăre. Pe parcurs urmează să se investigheze şi alte momente", a comunicat purtătorul de cuvânt al Comisariatului General de Poliţie, Adrian Jovmir.

Lebăda a fost cumpărată din Suceava cu o mie de dolari. În prezent, în colecţia Grădinii Zoologice sunt peste 70 de specii de păsări, dintre care 10 lebede.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu