CAZ CUTREMURĂTOR! O mamă şi-a OMORÂT unicul fiu. Judecătorul însă a decis că femeia merită clemență

O femeie în vârstă de 83 de ani din China a fost acuzată că și-ar fi ucis propriul copil, ce avea dizabilități grave.

Ea i-ar fi dat fiului sau, în vârstă de 46 de ani, 60 de somnifere, apoi l-ar fi strangulat cu o eșarfa, încercând totodată să îi astupe căile respiratorii cu dischete demachiante.

Instanță a găsit-o pe femeie vinovată, însă ea a fost condamnată la doar 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce toată lumea a fost impresionată de povestea ei.

Femeia a explicat că a ales să îi ia viață fiului, deoarece se temea că nimeni nu avea cum să aibă grijă de el după moartea ei.

Fiul sau nu putea merge sau vorbi, scrie realitatea.net

Bărbatul se născuse prematur, cu dizabilități fizice și psihice severe. El nu putea merge sau vorbi.
Procurorii au întrebat-o de ce n-ar fi putut să aibă grijă de bărbat fratele sau mai mare, însă mamă a răspuns că nu era pregătită să îl împovăreze cu o asemenea responsabilitate.

„A fost vina mea că l-am adus pe lume și l-am lăsat să sufere. Mai bine l-am omorât decât să îl laș în grijă altcuiva. În ultimii doi ani și eu am stat foarte prost cu sănătatea, nu mai puteam să am grijă de el”, și-a explicat femeia de 83 de ani gestul.

„Sunt tot mai bătrână și mai slăbită, puteam muri înaintea lui. Ideea de a-l omori mi-a venit cu o săptămâna înainte și mi-a fost greu să iau decizia.”

Judecătorul a considerat că femeia merită clemență: „merita compasiune, chiar dacă a încălcat legea”.

Susținătorii mamei au spus că viață unei familii ce are un membru cu dizabilități poate fi foarte grea în China, că aceștia nu au parte de suficient ajutor.

Alții au susținut ideea legalizării eutanasiei în urmă popularizării acestei întâmplări tragice.

Lasă un comentariu