CAZ CUTREMURĂTOR LA FĂLEȘTI. O tânără de 19 ani și-a aruncat bebelușul nou-născut în WC

Embed:

Un nou-născut a fost găsit mort, într-un veceu din curtea unei case, în satul Făleștii Noi, din raionul Făleşti. Potrivit poliţiei, mama copilului, o tânără de 19 ani a fost depistată inconştientă în casă.

Aceasta a fost transportată în stare gravă, la spitalului Raional Fălești şi se află în secţia de reanimare. Incidentul a avut loc ieri în jurul orei 18. Poliţia şi ambulanţa au fost chemate de o rudă a femeiei, care a venit în vizită. Medicii au constatat că tânăra abia născuse, astfel oamenii legii au pornit să caute bebeluşul. La scurt timp, micuţul a fost găsit în veceul din curtea gospodăriei.

"La moment se aşteaptă expertiza medico-legală ca să aflăm cu exactitate copilul s-a născut mort, viu sau care a fost cauza. De asta e prematur să spunem ceva", a spus ofițerul de presă IP Fălești, Eugenia Molceanov, Eugenia Molceanov.

Mama bebeluşului mort, mai creşte un copil, în vârstă de aproape doi ani. Ea nu este căsătorită şi locuieşte împreună cu bunica sa. Ieri, în timpul incidentului, tânăra era singură acasă.

"Ea nu putea merge afară cu grosu chiar şi se vede că s-a scremut şi... noi nimeni nu am ştiut, când a venit scoraia ea atunci a spus. Ea ştia că e însărcinată? Ea ştia, noi nu am ştiut nimeni", a spus bunica tinerei.

Tânăra nu a vrut să vorbească cu echipa noastră de filmare, dar le-ar fi spus medicilor că nici ea nu ştia că este însărcinată. Acum starea sa de sănătate este satisfăcătoare, dar la spital ar fi ajuns în stare critică.

"Starea practic după perioada a treia de naştere cu placenta nedecolat. Stare după naştere. Nu a fost la evidenţă, nu s-a examinat la medic", a spus şefa secţiei de la maternitate din Făleşti, Tamara Pacicovschi.

Asistenta socială din localitate spune că femeia este dintr-o familie social- vulnerabilă şi era la evidenţă.

"Doamna este în cauză ca mamă solidară la evidenţa asistenţei sociale ca mamă solidară, dar cu probleme de neglijare sau alte probleme nu avem. Este o mamă responsabilă, are grijă de copilul ei, îşi face şi studiile la o şcoală profesională din Bălţi", a spus asistenta socială, Natalia Covalciuc.

Vecinii sunt îngroziţi de acest caz.

"Pe dânsa o cunosc foarte bine, bună ziua în fiecare zi, seatra de la şcoală. Învaţă la şcoală ştiam."

"E foarte cuminte fată. Ea şi învaţă mai departe, a învăţat aici foarte bine şi mai departe tot învaţă. Părinţii sunt tare buni, mama lucrează peste hotare. Ea e tare plinuţă şi nu ştim noi, nu se vede aşa. "

"Doamne fereşte aşa scârbă. Oameni gospodari, de treabă. Mamuca le-a crecut pe toate trei fete, dacă situaţia asta amu, mama la Moscova, tata le-a lepădat. Poate ea sa dus sărmana, poate ea nu a vrut să facă lucrul aista."

Oamenii legii au pornit un proces penal pe această cauză. Ei aşteaptă expertiza medico-legală pentru a vedea dacă copilul s-a născut viu. Între timp, copilul mai mare rămâne în grija străbunicii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu