CAZ ALARMANT. Bătrân în scaun rulant, bătut de un îngrijitor

Anchetă la un centru social din judeţul Vâlcea unde un bătrân a fost bătut de un îngrijitor. Incidentul a avut loc în urmă cu o lună, dar nu a fot raportat nici de conducerea instituţiei, nici de medicul care l-a tratat pe bărbatul de 83 de ani, scrie digi24.ro.

Acesta are un picior amputat şi este imobilizat în scaun cu rotile. Însă directorul centrului susţine că el ar fi pornit scandalul.

Conducerea centrului a făcut o anchetă şi a decis să-l sancţioneze pe îngrijitorul violent cu 10% din salariu, pentru o perioadă de trei luni. Bărbatul este în continuare angajat al instituţiei.

"Fără un picior. Un om care ar putea să-i fie bunic celui care l-a agresat. Oricum nu ar fi avut nicio şansă pentru a se autoapăra", spune Nicolae Nicu, persoana care a sesizat fapta.

Directorul centrului este greu de convins că subalternul său este vinovat. Acesta susţine că bătrânul imobilizat în scaun cu rotile ar fi început conflictul.

"Fără veste, l-a lovit pe îngrijitor în cap de două ori cu coada măturii, îngrijitorul s-a întors la el. A fost o răbufneală a celor primite şi asta s-a întâmplat", a afirmat Sabin Dragnea, directorul centrului.

"Cei care răspund de activitatea de la Lădeşti vor răspunde în condiţiile legii inclusiv cu funcţia. Este regretabil şi revoltător ce s-a întâmplat acolo şi nu voi tolera în niciun fel astfel de comportamente", a spus Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea.

Bătrânul agresat a rămas cu cicatrici pe faţă şi pe mâna dreaptă. Medicul centrului a fost cel care i-a cusut rănile în seara în care a fost bătut. Nu a raportat incidentul, deşi era obligat să facă acest lucru.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu