Cavcaliuc se inspiră de la poliţiştii germani: Vrea mai multe maşini civile pentru patrulare (VIDEO)

Embed:

Patrularea cu maşinile civile ar fi o soluţie pentru a diminua numărul de accidente rutiere provocate de şoferii care încalcă limita de viteză. Este propunerea şefului-adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc. 

Cavcaliuc a prezentat exemplul poliţiştilor din Germania, care de mai bine de 25 de ani folosesc în timpul patrulării maşini civile. 

"În anul 2017 au fost înregistrate peste 2.600 de accidente rutiere, în care au suferit traumatisme peste 2.990 de persoane și au decedat peste 300 de persoane, 11 dintre ei fiind copii minori. Unul dintre cei mai frecvenți factori a accidentelor este imprudenţa şoferilor prin nerespectarea limitei de viteză.

Se întâmplă de multe ori ca şoferii să se grăbească undeva, sau să încalce intenționat și nu conștientizează că viaţa este mai scumpă decât puținele clipe de adrenalină. Și în acest caz am identificat o soluție preluată din practica omologilor germani de mai bine de 25 ani – patrularea cu mașinile civile.

În trafic, poliția utilizează mașinile civile pentru a monitoriza nestingherit circulația rutieră și în momentul în care fixează o încălcare care ar preceda urmări grave utilizează semnalul sonor, opresc această mașină. Apoi, polițistul pe uniformă prezentă probe incontestabile fixate de sistemul video/foto avansat şi documentează încălcarea și descurajează contravenientul. Astfel, previne o tragedie și salvează multe vieți omenești.

Sunt de părere că, dacă vom utiliza mașinile civile după exemplul german și la noi, vom crește responsabilitea șoferilor, ei fiind conștienți că pot fi oricând fixate încălcările și cu siguranță vom evita accidentele rutiere cu consecințe grave, salvând în timp mii de vieți omenești", a scris şeful-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc. 

CITEŞTE ŞI: Atenţie, şoferi! INP pune în trafic MAŞINI CAPCANĂ CU RADAR cu numere CIVILE

PUBLIKA.MD aminteşte că anterior, Inspectoratul Naţional de Patrulare a pus în trafic cinci mașini capcană dotate cu radare, înregistrate cu numere civile. Acestea sunt amplasate zilnic pe trasee din țară pentru a diminua numărul de accidente rutiere produse din cauza excesului de viteză.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu