CAUZA PRELIMINARĂ A INTOXICAŢIEI a 51 de persoane de la nunta, care a avut loc într-un local din Capitală este bacteria Salmonela

Bacteria Salmonela este cauza preventivă a intoxicaţiei a 51 de persoane, inclusiv doi copii, de la nunta, care a avut loc sâmbăta trecută, într-un local din Capitală. Rezultatele au fost anunţate de Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică.

Cele 11 probe pozitive pentru salmonella au fost prelevate de la pacienţi. Deocamdată, alte probe sunt în proces de investigare, în laborator. 

Dintre cei 51 de nuntași care au ajuns la spital, 28 se află la Spitalul Clinic Republican de Boli infecţioase “Toma Ciorbă”, alţi 16 la Spitalul Raional Cimişlia şi un pacient se află la persoană a fost internată la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

Altor şase pacienţi li se administrează tratamentul acasă. Amintim că iniţial administratorii localului unde a avut loc nunta au declarat că de vină ar produsele de patiserie, care au fost pregătite înafara localului.

După anunţarea rezultatelor de către ANSP, contactat telefonic, administratorul localului ne-au declarat că vor reveni mai târziu cu o reacţie, pe marginea acestui caz.

Lasă un comentariu