Cauza penală de învinuire a unui angajat al IP Buiucani pentru trafic de droguri, expediată în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a expediat în judecată cauza penală de învinuire a unui angajat al Inspectoratului de poliție Buiucani din municipiul Chişinău pentru contrabandă și trafic de droguri.

De menţionat că pe data de 6 martie, procurorii PCCOCS au reținut polițistul în vârstă de 31 de ani, pentru contrabandă și trafic de droguri.

Funcţionarul, angajat al Inspectoratului de poliție Buiucani, în perioada lunilor septembrie 2014-martie 2015, fiind în înțelegere prealabilă și de comun acord cu mai mulți complici, aflându-se în apropiere de orașul Iași, România, a procurat de la persoane neidentificate droguri sub formă de 1 (un) kilogram de amfetamină, la prețul de 6.800 de euro și a primit cu titlu gratuit 150 grame de hașiș, sub forma unui fragment dreptunghiular, împăturit în polietilenă, pe care le-a ascuns în automobilul său și pe care le-a introdus pe teritoriul Republicii Moldova prin postul vamal "Leușeni- Albița" pentru a le înstrăina.

Ulterior, o mare parte din droguri au fost comercializate pe teritoriul municipiului Chișinău, iar aproximativ 250 grame de amfetamin și 150 grame de hașiș au fost ridicate de către organul de urmărire penală în cadrul efectuării investigațiilor pe caz.

Actualmente, învinuitul împreună cu unul din complici se află în arest preventiv, acesta riscă până la 15 ani de închisoare. În privința altui figurant, urmărirea penală a fost disjunsă, acesta fiind anunțat în căutare internațională.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu