CAUZA incendiului care a făcut scrum mansarda de la Botanica

Embed:

Locatarii sunt vinovaţi de incendiul care, în data de 1 mai, a distrus 28 de apartamente de la o mansardă din sectorul Botanica al Capitalei. Cel puţin asta rezultă din concluziile preliminare ale Comisiei speciale, instituită de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Potrivit pompierilor, proprietarii apartamentelor de la mansardă şi-ar fi reproiectat ilegal locuinţele, fără a lua în calcul normele de protecţie împotriva incendiilor. Astfel, unele porţiuni din reţele electrice s-au deteriorat sub greutatea materialelor de construcţie, ceea ce şi a provocat un scurtcircuit.

"La momentul dării în exploatare a mansardei date, secţiunea din centru, conform proiectului de execuţie era un spaţiu liber. La momentul izbucnirii incendiului pe spaţiul dat era prezent un apartament. În urma temperaturilor înalte a avut loc încovoierea carcaselor metalice, adică transformarea prin încovoiere", a spus specialistul Secţiei Laborator experimental antiincendiar SSE, Gaşpar Vasile.

Faptul că locatarii au construit ilegal unele anexe este confirmat şi de Inspecţia de Stat în Construcţii.

"De la oficiul cadastral, în adevarinţa nr 0100 este menţionat că numărul total de apartamente este 28. Ca să fie ceva menţionat în rubrica "inclusiv", nu este nimic", a menţionat şeful Inspecţiei de Stat în Construcţii, Vasile Radu.

Pe de altă parte, administratorul blocului insistă că toate lucrările au fost efectuate doar de către antreprenor.

"Reiese că eu au permis oamenilor să construiască încă un etaj. Aşa ceva nu s-a întâmplat. Acea anexă a fost construită atunci când a fost ridicată mansarda. Acea anexă a fost construită cu acordul directorului firmei de construcţii Stil Casa, domnul Plămădeală", a spus preşedintele Asociaţiei de locatari, Ludmila Tofan

Publika.md aminteşte că, la data de 1 mai, mansarda de pe un bloc locativ din Botanica a luat foc. În consecinţă, 28 de familii au rămas fără locuinţe. Serviciul Situaţiilor Excepţionale a creat o comisie specială pentru a stabili cauza incendiului. Niciun apartament nu era asigurat, iar pagubele materiale se ridică la peste zece milioane de lei

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu