Cauţi jobul ideal? IATĂ ţările care îşi tratează cel mai bine angajaţii

Forumul Economic Mondial a dat publicităţii un raport în care a evaluat mediul de lucru din 122 de ţări. Criteriile luate în considerare au fost educaţia, sănătatea, rata de angajare şi mediul favorabil, informează Incont.ro.

Elveţia s-a clasat pe primul loc, iar Yemen pe ultimul în clasament, în timp ce regiunea Europei de Nord oferă, per ansamblu, cele mai bune condiţii de muncă.

Cele patru zone de interes vizate analizează inclusiv cadrul legal în care se desfăşoară activitatea şi transportul până la serviciu (mai precis infrastructura şi cât de uşor se poate ajunge de acasă la birou), lucruri de o importanţă majoră pentru bunăstarea angajatului.  

Este primul studiu de acest fel realizat de Forumul Economic Mondial şi este menit să le arate companiilor din întreaga lume, atât de stat cât şi private, unde greşesc şi unde ar mai fi loc de îmbunătăţiri.   

Primele zece ţări în care angajaţii sunt foarte preţuiţi:  

1. Elveţia

2. Finlanda

3. Singapore

4. Olanda

5. Suedia

6. Germania

7. Norvegia

8. Marea Britanie

9. Danemarca

10. Canada  

Statele Unite au obţinut locul 16 (pentru că, deşi atrag uşor forţa de muncă, mediul este unul stresant).

Spania este pe 29, Italia pe 37 şi Grecia pe 55.

În ciuda situaţiei economice bune, Rusia nu s-a clasat printre fruntaşe, din cauza refuzului de a investi în capitalul uman. Aşa cum era de aşteptat, cele mai slabe rezultate s-au înregistrat în Orientul Mijlociu şi Africa.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu