Căutările celor doi piloţi aflaţi la bordul avionului dispărut în Franţa, continuă

Echipele de salvare continuă căutarea celor doi piloţi ai avionului de vânătoare Mirage 2000-D prăbuşit miercuri în Franţa, au anunţat autorităţile militare, precizând că epava aeronavei a fost descoperită în zona Mignovillard din estul Franţei, la o înălţime de aproximativ 1.000 de metri.

"Sperăm că îi vom găsi în viaţă", a declarat colonelul Cyrille Duvivier, purtător de cuvânt al Forţelor aeriene franceze, adăugând că cei doi piloţi ai avionului sunt până în acest moment consideraţi dispăruţi, potrivit postului BBC News.

Colonelul Cyrille Duvivier a mai explicat că nu s-au găsit semne care să indice că echipajul s-ar fi catapultat, anunţă mediafax.

Ninsoarea abundentă din ultimele zile şi vizibilitatea redusă îngreunează operaţiunile de căutare. Peste 150 de jandarmi participă la operaţiunile de căutare, informează cotidianul L'Est Républicain.

Opt anchetatori din cadrul departamentului de investigare a dezastrelor aviatice sunt la faţa locului şi colectează dovezi.

Un avion de vănătoare Mirage 2000D a dispărut miercuri într-o zonă muntoasă din estul Franţei, epava aeronavei fiind găsită ulterior într-o zonă muntoasă.

Avionul, la bordul căruia se aflau doi piloţi, decolase de la Baza aeriană Nancy-Ochey şi a dispărut în zona Doubs/Jura, în estul Franţei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu