Catolicii din întreaga lume sărbătoresc Paștele. Zeci de mii de creștini au participat la slujba de la Vatican

Embed:
Catolicii din întreaga lume sărbătoresc astăzi Învierea Domnului. Zeci de mii de creştini se adună în piaţa San Pietro din Vatican, pentru a lua parte la slujba de Paşte oficiată de Papa Francisc şi a asculta apoi predica Urbis et Orbi.

În ajunul Paştelui, la Vatican a fost oficiată o procesiune divină în cadrul căreia, Papa Francisc a botezat opt oameni din Italia, Albania, Ecuador, Indonezia şi Peru. Este vorba despre cinci femei şi trei bărbaţi.

"- Alessandra Carla, vrei să fii botezat în religia în care credem cu toţii?
- Da, vreau.
- Atunci te botez în numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh."

După ceremonia de botez, predica de Paşte a continuat. Suveranul Pontif a venit cu un mesaj către credincioşi în care i-a îndemnat să nu pună preţ pe bogăție şi să nu cedeze în faţa greutaților.

"Adesea nu mai avem speranţă că totul va fi bine pentru că suntem descurajați. Odată ce începem să ne gândim că totul va merge prost şi că lucrurile se vor înrăutăţi, ne pierdem credinţa şi începem să credem că moartea este mai puternică decât viaţa. Nu trebuie să devenim cinici, negativi şi descurajați."

Pentru a asigura securitatea enoriaşilor care vin în aceste zile la Vatican au fost mobilizate trupe de carabinieri, iar toţi cei care au intrat în piaţa San Pietro au trecut prin detectoare de metal. Din aceleaşi motive, Via Conciliazione - strada care duce spre Vatican - şi toate străduțele din zonă au fost închise circulaţiei rutiere.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu