Câţi moldoveni au mers cu paşaportul biometric în UE de la eliminarea regimului de vize

Un total de 201 714 de cetățeni moldoveni au mers în Uniunea Europeană cu pașapoarte biometrice. Datele au fost prezentate de Poliţia de Frontieră, analizând cele patru luni de când Republica Moldova beneficiază de regimul liberalizat.

Din numărul total, 109 857 de moldoveni au ieșit din țară, prin punctele de trecere de la frontiera moldo-română și Aeroportul Internațional Chișinău, prezentând la control pașapoarte biometrice noi, care nu conțineau careva vize și nici nu aveau alte documente de călătorie.

Cei mai mulţi moldoveni au ales să treacă hotarul prin punctul de trecere Cahul, poliţiştii de frontieră înregistrând 47 983 de persoane, fiind urmat de Leușeni, prin care au ieşit din ţară 17 903 deţinători de paşapoarte biometrice, iar alţii 17 880 au mers în Comunitatea Europeană prin punctul de trecere Aeroportul Internaţional Chişinău.

Până la ziua de azi, conform informaţiei deţinute la nivelul Poliției de Frontieră, 69 de cetăţeni ai Republicii Moldova, deţinători de paşapoarte biometrice, nu le-a fost permisă intrarea în comunitate pe motiv că nu au îndeplinit condiţiile de intrare în Uniunea Europeană, alții 34 au avut interdicţie de intrare în Europa din cauza încălcărilor anterioare ale legislației și 36 au fost repatriați, pe motivul aflării ilegale acestora pe teritoriul UE.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu