Catherine Ashton: Violența împotriva femeilor, cea mai răspândită formă de încălcare a drepturilor omului

Înaltul Reprezentant al UE, Catherine Ashton, a declarat, cu ocazia "Zilei Internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor", care a avut loc ieri, 25 noiembrie, că violenţa şi abuzurile afectează femeile din toate categoriile sociale şi este cea mai răspândită formă de încălcare a drepturilor omului. 

"Violența nu cunoaște frontiere geografice, culturale, sociale, economice sau educaționale. Este un fenomen care afectează toate societățile și care poate lua numeroase forme teribile: de la hărțuirea sexuală și mutilarea organelor genitale ale femeilor, până la căsătorii forțate și crime de onoare. Violența împotriva femeilor este probabil cea mai răspândită formă de încălcare a drepturilor omului din vremurile noastre", a declarat Înaltul Reprezentant al UE, Catherine Ashton. 

Catherine Ashton a mai declarat că UE şi ONU sunt decise să preia rolul de lider în combaterea şi prevenirea violenţei în toate domeniile, pentru a oferi femeilor siguranţă.

"Am făcut din prevenirea și combaterea violenței bazate pe gen o prioritate pentru misiunile militare și polițienești ale UE. De exemplu, misiunea UE în Kosovo este deja implicată în cercetarea și urmărirea penală a cazurilor de viol de război și în consolidarea combaterii traficului de persoane. Uniunea Europeană consacră un buget de 4 milioane EUR pentru a reduce violența împotriva femeilor în Egipt", a mai adăugat Catherine Ashton.

Anual, milione de femei devin victime ale violenţei şi abuzurilor care provoacă dureri fizice și emoționale îngrozitoare. În anul 2013, în cadrul celei de-a 57-a sesiuni a Comisiei pentru Statutul Femeii a ONU, eradicarea și prevenirea tuturor formelor de violență împotriva femeilor și a fetelor va fi una dintre temele prioritare. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu