Câteva idei de afaceri pe care le poţi porni în timpul facultăţii

Viaţa de student nu este una tocmai ieftină, mai ales dacă înveţi în alt oraş decât cel de baştină şi trebuie să cheltuieşti foarte mulţi bani pe chirie, întreţinere şi mâncare.

Iată câteva idei de afaceri care nu necesită foarte multe fonduri:

1. Serviciu de curăţenie

Ai putea să-ţi oferi timpul liber pentru a face curăţenie la alţi oameni în casă. Ai putea începe cu colegi de facultate, la cămin sau ai putea da un anunţ într-un ziar sau pe internet. Pentru a reduce costurile, le-ai putea cere clienţilor să furnizeze produsele de curăţenie. 

2. Serviciu de mutat

Ai cumva un microbuz sau poate cunoşti pe cineva care are unul, dar pe care nu îl folseşte în fiecare zi. Ai putea să-ţi oferi serviciile să muţi mobilă. Sau ai putea să te angajezi la o firmă unde ai putea presta în timpul liber. Pe de altă parte, nu este cea mai uşoară slujbă din lume şi există riscuri şi să te accidentezi.

3. Babysitter

Dacă îţi plac copii atunci slujba de babysitter ţi s-ar putea potrivi de minune. Pentru a găsi clienţi poţi pune un anunţ pe diferitele platforme online de anunţuri sau ceva pe un site specializat de bone.

4. Medidator

Ai învăţat mult la liceu şi vrei ca tot ce ştii să nu se risipească? Ai putea să-ţi dedici timpul liber pentru a-i învăţa pe alţii tot ce ştii. Ai putea începe cu veri, nepoţi sau copii cunoştiinţelor tale, apoi ţi-ai putea extinde serviciile către şi alţi clienţi din exteriorul reţelei tale.

5. Bijuterii

Eşti o fire artistică şi te pricepi la meşteşugărit. Poţi crea bijuterii, inele sau brăţări din materiale ieftine şi îţi poţi vinde creaţiile online - grupuri de Facebook, site-uri de vânzare, scrie businessmagazin.ro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu