Catedrala Notre-Dame, în pericol din cauza PLOILOR. Autorităţile au acoperit monumentul cu o prelată pentru a-l proteja (VIDEO)

Arhitecţii implicaţi în protejarea Catedralei Notre-Dame duc o luptă infernală pentru a acoperi monumentul înainte ca ploaia să-l deterioreze, unii temându-se că acumulările de apă suplimentare ar putea duce chiar la prăbuşirea clădirii.

Meteorologii au anunţat ploi în capitala franceză, fenomenele meteo fiind preconizate şi pentru ziua de joi. O parte din acoperişul Catedralei Notre-Dame, care s-a prăbuşit parţial în timpul incendiului devastator, este deja inundat în urma eforturilor pompierilor de a stinge incendiul.

Arhitecţii se tem că ploile abundente ar putea duce la prăbuşirea catedralei vechi de 800 de ani. Arhitectul şef al monumentului, Philippe Villeneuve, spune postului de ştiri francez BFMTV că amplasarea unei prelate de urgenţă reprezintă „cea mai mai mare prioritate”.

"Grinzile au fost instalate deja, iar copertina se află în curs se amplasare”, afirmă Villeneuve, conform BBC.

Există deja planuri de a instala o "umbrelă" uriaşă pe acoperişul clădirii, creată special pentru Catedrala Notre-Dame, pentru a proteja structura în timpul reconstrucţiei.

Totuşi, "umbrela" nu este pregătită încă, iar ploile anunţate meteorologi reprezintă un risc prea mare pentru a mai aştepta.

În timpul incendiului devastator din 15 aprilie 2019, Catedrala Notre-Dame s-a aflat în pericol de prăbuşire, sute de pompieri riscându-şi viaţa pentru a salva structura şi interiorul clădirii. Lucrări urgente de reconstrucţie sunt la momentul acesta în desfăşurare.

Cele mai vizibile semne lăsate în urma flăcărilor devastatoare sunt trei găuri imense în acoperişul clădirii. Una dintre găuri a rezultat în urma prăbuşirii turlei în timpul incendiului. Din fericire, faimoasele rozase au fost acoperite cu materiale de protecţie şi întărite cu stâlpi de lemn.

Un incendiu a izbucnit luni, 15 aprilie 2019, la Catedrala Notre-Dame din Paris, la ora 18.50 (19.50, ora României) la o sursă a sistemului de încălzire al monumentului.

Autorităţile franceze au dezvăluit că pompierii au stins incendiul izbucnit la momentul potrivit, clădirea fiind la doar 15-30 de minute înainte de distrugere totală.

Catedrala romano-catolică Notre-Dame din Paris, situată în Arondismentul 4 al capitalei Franţei, a fost construită în perioada 1163-1345 în stil gotic. Catedrala este unul dintre monumentele emblematice ale Parisului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu