Catedrala Notre Dame din Paris ar putea fi reconstruită cu ajutorul unui JOC VIDEO

Incendiul care a cuprins catedrala Notre Dame ieri seară a lăsat o naţiune îndurerată, însă dornică să reconstruiască ceea ce a fost distrus.

Catedrala are o vechime de peste 800 de ani, fiind unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectură gotică de pe teritoriul Franţei.   

Incendiul care a cuprins edificiul a fost stins în dimineaţa acestei zile, iar reconstruirea sa a devenit o prioritate, o reuniune fiind deja organizată în această dimineaţă pentru a discuta despre acest lucru. Clădirea a suferit pagube serioase: ”întregul acoperiş este afectat, toată şarpanta este distrusă, o parte arcului s-a prăbuşit, fleşa nu mai există”, spun pompierii.   

Lucrările de construcţie vor dura ”luni, probabil ani”, conform ministrului Culturii, Franck Riester, iar o parte dintre acestea ar putea fi realizate cu ajutorul unor scheme digitale ale catedralei.   

Notre Dame poate fi readusă la gloria de altă dată, graţie muncii profesorului Andrew Tallon, decedat în 2018. Cu trei ani înainte de moartea sa, acesta a realizat schema întregii catedrale, cu ajutorul tehnologiei de cartografiere laser.

Schema a fost extraordinar de precisă, oferind un model 3D al clădirii şi fiind apoi plasată în arhive pentru a fi folosită în cazul restaurărilor.   

Un ajutor surprinzător în realizarea cât mai fidelă a lucrărilor de restaurare ar putea veni şi din partea jocului video Assasin’s Creed: Unity. Acţiunea acestuia se petrece în Paris, iar catedrala care poate fi găsită în joc este o copie fidelă a celei din realitate, realizată pe parcursul mai multor ani. 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu