Catedrală făcută din pâine, cereale și paste. Unde se află aceasta și cum se construiește

Cele mai multe catedrale din lume au fost construite ca să reziste în timp. Nu și aceasta. Biserica din San Biagio, Sicilia este un loc pe care dacă vreți să-l vizitați, trebuie s-o faceți cât mai rapid, fiindcă nu va fi acolo prea mult timp.

În fiecare an, de Paște, orașul italian găzduiește o catedrală făcută din pâine, cereale și paste. Vizitatorii au ocazia să se rătăcească printre arcuri de pâine și să analizeze de aproape detaliile designului creat de localnici, scrie prime.md.

Autorii lucrează în jur de 3 luni pentru a construi întreaga structură, iar originile acestei tradiții vin încă din vremurile vechi, atunci când orașul era vizitat de membrii familiilor regale, care trebuiau întâmpinați într-un mod cât mai original.

San Biagio a fost, în mare parte, un oraș în care locuiau fermieri săraci, care și-au folosit imaginația și ceea ce au avut la îndemână - pâinea. Prezentarea colorată avea ca scop și uitarea sărăciei din acele timpuri, măcar odată pe an.

La mijlocul secolului al XVIII-lea, tradiția a devenit un mod de a sărbători Paștele. Desenele apetisante nu mai pot fi editate sau schimbate, așa că au devenit în timp un testament a istoriei orașului și a evoluției artistice a cetățenilor.

Numărul turiștilor crește constant de la an la an, niciunul dintre ei nu pleacă dezamăgit din San Biagio. Culorile, varietatea de activități, mâncărurile și manifestările religioase îi fac pe mulți dintre ei să revină în biserica din pâine.

Lasă un comentariu