Câte MILIARDE DE LEI au cheltuit moldovenii pe combustibil, în nouă luni ale anului 2016

Embed:

Moldovenii au cheltuit în nouă luni ale anului trecut aproape 7 miliarde de lei pe combustibil, pentru a-și alimenta mașinile. Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, cifra este mai mare față de aceeași perioadă din 2015. Cei mai mulți bani s-au dus pe motorină. 

Benzinăriile au vândut peste 271 de mii de tone de motorină, iar șoferii au plătit pentru acest carburant peste trei miliarde de lei. În aceeași perioadă, au fost vândute aproape 156 de mii de tone de benzină, în valoare de aproape 2,5 miliarde de lei.  Pentru cele aproape 100 de mii de tone de gaz lichefiat, consumatorii au cheltuit peste 800 de milioane de lei.  

În nouă luni din 2016, prețurile medii pentru carburanți au fost mai mici decât în 2015. Un litru de motorină a costat aproximativ 13 lei,  cu aproape trei lei mai puțin decât în 2015. Prețul pentru un litru de benzină a fost în medie 15,6 lei, cu un leu și 60 de bani mai mic decât perioada de referință. Gazul lichefiat s-a ieftinit cu aproximativ un leu și 30 de bani și a costat în medie 8,4 lei.  

Potrivit ANRE, anul trecut, a crescut volumul importurilor de combustibil. Timp de nouă luni, în țară au fost aduse aproape 400 de mii de tone de motorină, peste 123 de mii de tone de benzină și aproape 60 de mii de tone de gaz lichefiat.

În Republica Moldova funcționează aproape 1150 de stații de alimentare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu