Câte dosare pentru subvenţii au depus agricultorii de la 1 martie până în prezent

Embed:

Agricultorii au depus, de la 1 martie până în prezent, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, aproape 400 de dosare, prin care au solicitat subvenţii în sumă de peste 70 de milioane de lei. Agenţia a aprobat doar o parte dintre solicitările agricultorilor, alocând subvenţii în sumă de doar 13 milioane de lei.

Peste 100 de milioane de lei din Fondul de Subvenţii în Agricultură sunt destinate pentru procurarea tehnicii agricole. Câte 70 de milioane vor fi alocate pentru înfiinţarea plantaţiilor de viţă-de-vie şi construcţia frigiderelor agricole. Pentru plantarea livezilor se vor aloca în jur la 60 de milioane de lei. Vor fi subvenţionate şi primele de asigurări în caz de calamităţi naturale.

Statul se angajează să achite şi unele dobânzi pentru unele credite contractate de agricultori. În total, în 2014, vor fi acordate subvenţii în agricultură în valoare de 500 de milioane de lei. Alte 50 de milioane de lei urmează să fie acordate de Uniunea Europeană. Anul trecut, fondul de subvenţii în agricultură a fost de 460 de milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu