CATASTROFA care a ZGUDUIT lumea. Se împlinesc opt ani de la CUTREMURUL DEVASTATOR din Fukushima

Embed:

Se împlinesc opt ani de la catastrofa din Fukushima. Atunci, un cutremur cu magnitudinea 9 a provocat un tsunami devastator, care a luat viețile a aproximativ 20 de mii de oameni și a provocat o serie de explozii la centrala nucleară.

Japonezii au ținut un moment de reculegere în memoria celor decedați.

Nimeni nu a uitat după-amiaza în care țara a fost zguduită de cutremurul puternic, urmat de valuri uriașe, care au ajuns chiar și la 40 de metri înălțime și au distrus tot ce le stătea în cale.

"Valul s-a ridicat până la pod și a înghițit clădirea aceasta. Navele au fost duse de apă pe acoperișul casei", a spus un bărbat.

"Localnicii au lăsat totul și au fugit în orașul Fukushima, dar radiația a ajuns după noi", a menţionat un alt bărbat.

Sute de mii de oameni care locuiau acolo și-au părăsit casele. Acum, 97 la sută din zonă este calificată drept sigură de autoritățile nipone. Localnicii însă nu se grăbesc să se întoarcă.

Totuși, câteva familii au decis să-și refacă viața în locul pe care îl numesc acasă: "Copiii încercau să ne convingă să nu ne întoarcem, dar fiecare om este stăpânul vieții sale. Dacă viața și casa ta sunt distruse, trebuie să te ridici și să refaci totul".

Anume asta au făcut soții Kano. S-au întors și și-au construit din temelii noua casă. Drept material de construcții au folosit lemn din pădurea din apropiere. Fiecare grindă a fost verificată de radiație.

Soții Kano sunt siguri: mai devreme sau mai târziu, oamenii se vor întoarce și localitățile afectate vor fi din nou pline de viață.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu