CATASTROFA AVIATICĂ din Rusia: Un interpret renumit A REFUZAT în ultimul moment să zboare în Siria

Embed:

Catastrofa aviatică din Rusia, produsă ieri, a luat viaţa a 92 de oameni. Printre victime sunt jurnalişti de la trei importante posturi de televiziune din Federaţia Rusă, dar şi 64 de muzicieni ai Ansamblului "Alexandrov" al Armatei Ruse.

Aceștia urmau să cânte pentru soldații ruşi din Siria, în noaptea de Revelion. Presa scrie că şi renumitul interpret rus, Iosif Kabzon urma să zboare cu acest avion, dar a renunţat în ultimul moment. 

Ansamblul Armatei Ruse "Alexandrov" este cunoscut în întreaga lume prin consacrate piese rusești precum "Kalinka",
"Războiul sfânt" sau "Katiușa".

 

Colectivul este format 186 de persoane, iar 62 dintre aceştia se flau pe bordul avionului, în momentul tragediei. Dirijorul, general-locotenentul Valeri Halilov, era un compozitor apreciat și deținea titlul de Artist al Poporului din Federația Rusă.

Doi dintre soliștii ansamblului au rămas în viaţă ca prin minune. Aceştia au refuzat turneul în Siria, după ce unuia dintre ei i-a născut soția, iar celuilalt i s-a îmbolnăvit fiica.

Şi interpretul rus Iosif Kobzon ar fi putut fi la bordul acestui avion, fiind invitat de către dirijorul ansamblului "Alexandrov". Kabzon le-a povestit jurnaliştilor de la Moscova că a refuzat din motive de sănătate.

Printre cei decedați se numără și Elizaveta Glinka, cunoscută în presa rusă sub numele "Doctor Liza". Aceasta s-a ocupat de-a lungul vieții de mai multe proiecte de caritate și a salvat o mulțime de boschetari, pe care îi hrănea și îi trata. Ea se ducea în Siria pentru a-i ajuta pe ce răniţi.

Trei posturi de televiziune din Rusia își deplâng colegii. Pervîi Kanal, NTV și Zvezda au pierdut fiecare câte trei jurnaliști, care trebuiau să realizeze reportaje de la petrecerea de Revelion din Latakia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu