CATASTROFA AVIATICĂ din Indonezia: Salvatorii au reluat căutările. 26 de saci cu bucăți de corpuri omenești, recuperate

Embed:

Salvatorii indonezieni au reluat căutările în Marea Java, unde s-a prăbuşit avionul cu cei 189 de oameni la bord. Aceștia spun că nu se așteaptă să mai găsească pe cineva în viață.

Până acum, scafandrierii au recuperat 26 de saci cu bucăți de corpuri omenești, care au fost trimise la expertiză pentru a li se afla identitatea.

Totodată, au fost recuperate zece cadavre intacte. La fel şi mai multe fragmente din epavă au fost scoase din mare, însă nu au fost găsite deocamdată cutiile negre. Acestea sunt căutate cu ajutorul unor dispozitive speciale cu scanere.

"Vom continua operaţiunea de căutare şi în cursul nopţii. Lucrăm 24 de ore fără pauză", a spus Arthur Kampi poliţist, membru al echipei de salvatori.

Ministerul Transporturilor de la Jakarta a anunţat că va verifica toate aeronavele care efectuează zboruri pe teritoriul Indoneziei.

"Vom verifica toate avioanele Boeing 737 Max 8, pentru a stabili dacă au sau nu probleme tehnice, inclusiv ale companiei Lion Air. Dacă se vor depista defecţiuni, atunci vor fi aplicate sancţiuni", a spus Budi Karya Sumadi, ministrul Transporturilor din Indonezia.

Avionul care aparținea companiei indoneziene Lion Air s-a prăbușit ieri la doar 13 minute după decolare. Aparatul de zbor, un Boeing 737, avea doar două luni de când a fost dat în exploatare.

De asemenea, presa internațională scrie că ambii piloți erau experimentați și aveau împreună 11 mii de ore de zbor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu