Câtă NESIMȚIRE! Mai multe persoane au TĂIAT o livadă cu nuci și au INCENDIAT casa paznicului

Embed:

30 de nuci dintr-o livadă din satul Slobozia-Duşca, raionul Criuleni, au fost tăiaţi de persoane necunoscute, iar casa în care stătea paznicul a fost incendiată.

Proprietarii cred că este vorba despre o răfuială.

Potrivit lor, principalul suspect este un om de afaceri, care deţine o carieră de nisip în apropiere. Antreprenorul a încercat de mai multe ori să cumpere câteva hectare de pământ, însă proprietarii livezii au refuzat. Poliţia a deschis o anchetă, însă nu are, deocamdată, niciun suspect. 

Totul s-a întâmplat luni noaptea. Răufăcătorii au lăsat în livadă copacii doborâţi.

Indivizii au incendiat şi coliba paznicului. Bărbatul nu era la lucru când aceştia au pătruns în livadă.

”Când am venit, era ars tot. Copacii tăiaţi, tot ars. Pe nimeni nu am observat. De obicei, cei care trec cu maşinile pe drum se vede. Acum, nu s-au văzut nici lumini şi nici nu s-a auzit nici zgomoz, nimic. Din timp au fost gătiţi băieţii.”, a spus paznicul.

Păgubaşul deţine în total 52 de hectare de nuci. Puieţii i-a adus din Franţa, iar cheltuielile pentru întreţinerea plantaţiei sunt destul de mari.

Proprietarul livezii a aşteptat 11 ani ca pomii să crească. Toamna aceasta, el a cules de pe un copac, în medie, 50 de kg de nuci. Pagubele provocate de răufăcători se cifrează la 680 de mii de lei.

Proprietarul livezii crede actul de vandalism ar fi fost pus la cale de proprietarul unei cariere din preajmă, întrucât ar fi fost ameninţat de acesta în repetate rânduri să cedeze terenul pe care creşte nuci.

"În anul 2010, domnul care extrage alături de noi din carieră nisip, prundiş ne-a propus să vindem şapte hectare din livadă. Uneori am fost ameninţat, de genul, băiete o să-ţi pară rău. Cu sătenii nu avem niciun conflict, cu toţi suntem achitaţi, achităm lucrătorii care muncesc. Doar el este unicul suspect", a spus  vicedirectorul Companiei  Agricole, Veaceslav Comanac. 

Poliţiştii din raionul Criuleni au deschis o anchetă în acest caz.

Omul de afaceri suspectat de victimă a refuzat să discute cu reporterul Publika TV.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu