CÂT VA REZISTA ALIANŢA: PSRM aşteaptă ca Maia Sandu să-şi retragă proiectul

Embed:

Preşedintele Igor Dodon încă aşteaptă ca premierul Maia Sandu, liderul PAS, să vină la discuţii pentru a găsi un compromis. Asta după ce socialiştii au înaintat o moţiune de cenzură, prin care declanșează demisia cabinetului de miniștri. Dodon se arată sceptic de faptul că se va ajunge la un compromis, iar prim-ministrul îşi va retrage proiectul prin care şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului ca să propună candidaţii pentru funcţia de procuror general.

"- Aţi purtat discuţii cu cei de la “ACUM” ?
– Iaca eu i-aş invita pe cei din “ACUM” să vină încoace să bem câte un pahar de vin aici în Găgăuzia.
- Totuşi aţi purtat discuţii?
– Să vină aici.
– Da care sunt şansele că o să ajungeţi …
- Mici", a spus şeful statului, Igor Dodon. 

Atât Maia Sandu, cât şi ofiţerul de presă al Guvernului, Marina Nani, nu au fost de găsit la telefon ca să comenteze declaraţiile lui Igor Dodon.

La rândul său, deputatul Octavian Ţîcu scrie pe Facebook despre faptul că el a avertizat încă în august că mai multe instituții importante ale statului au fost preluate de Dodon și PSRM.

Acesta vine şi cu soluţii pentru depăşirea crize cum ar fi votarea Comisiei care va ancheta finanţarea PSRM cu bani din Rusia şi presupusa trădare de patrie din partea lui Dodon și alegeri anticipate pentru toți. 

Vineri, socialiştii au înaintat o moţiune de cenzură, după ce premierul şi-a asumat, în 6 noiembrie, răspunderea pentru un proiect de lege care îi permite să propună candidaturile pentru funcţia de procuror general.

Ca moţiunea să treacă în Parlament sunt necesare voturile a cel puțin 51 de deputaţi. Tot vineri, Maia Sandu a venit în plenul legislativului unde a citit un discurs din care reiese că nu îşi va retrage proiectul, aşa cum a cerut PSRM.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu