Cât va costa scrutinul parlamentar din 24 februarie 2019

Embed:

Scrutinul parlamentar din 24 februarie 2019 va costa 110 milioane de lei. Totodată, pentru alegerile locale vor fi cheltuite cu 30 de milioane mai mult, adică 140 de milioane de lei. Bugetele au fost stabilite astăzi de Comisia Electorală Centrală

Diferenţa între cheltuieli pentru alegerile parlamentare şi cele locale se explică prin numărul de funcţionari electorali şi de buletine de vot necesare. Sumele finale vor fi precizate după ce bugetul va fi aprobat de Parlament.

"Legea bugetară trebuie să fie adoptată de către Parlament, ţănând cont de procedurile. Începând cu 2019 legea bugetară se aplică de către toate instituţiile", a spus Alina Russu, preşedintele CEC.

Preşedintele CEC, Alina Russu, i-a îndemnat pe alegătorii de peste hotare, dar şi pe cei domiciliaţi în regiunea transnistreană să se înregistreze prealabil.

"Înregistrarea prealabilă poate fi realizată pe suport electronic, cât şi pe suport de hârtie, pentru că numărul de înregistrare prealabilă este un criteriu sau un indiciu care va fi aplicat la adoptarea decizii privind deschiderea secţiilor de votare peste hotare. Ca să fie o estimare cât mai reală", a spus Alina Russu, preşedintele CEC.

Înregistrarea prealabilă se încheie cu 45 de zile înainte de ziua alegerilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu