CÂT TIMP VA DURA renovarea bd. Ştefan cel Mare. Chirtoacă: "Ori este gata până atunci ori ne despărțim"

Embed:

Lucrările de reparație a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău vor dura până la vara viitoare. Anunțul a fost făcut astăzi de către primarul Dorin Chirtoacă.

Potrivit lui, reabilitarea completă a arterei principale din Capitală nu va fi posibilă mai devreme, iar inaugurarea va avea loc chiar de ziua morții marelui domnitor moldovean, pe 2 iulie. 

"Pe Ștefan cel Mare îl comemorăm la 2 iulie. Scrieți-vă data de 2 iulie 2017 şi ori este gata până atunci ori ne despărțim. Să fie totul pus la punct la milimtru. De la un capăt la altul, tot, tot absolut", a declarat primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă. 

Lucrările presupun asfaltarea străzii, pavarea trotuarelor, instalarea indicatoarelor rutiere, a semafoarelor și sistemelor de iluminare. Serviciile primăriei lucrează în regim de mobilizare totală.

Deși lucrările le provoacă disconfort, locuitorii Capitalei sunt dispuși să mai aștepte.

Responsabilii de la primărie susțin că, săptămâna aceasta, se va lucra la porțiunea de drum între străzile Ismail și Tighina. Autoritățile vor anunța mai târziu când va fi sistată circulația pe acest tronson.

Renovarea bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt face parte din proiectul de reconstrucție a șase străzi din Capitală cu o lungime totală de peste 14 kilometri. Costul lucrărilor este estimat la aproximativ 22 de milioane de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu