Cât te costă masa de Crăciun. VEZI PREŢURILE

Embed:

Cozonacul, sarmalele, toba ori salamurile sunt bucatele tradiţionale care nu pot lipsi de pe masa de Crăciun, fie ca sunt gătite acasă, fie ca sunt cumpărate. Oricum, pentru masa de sărbătoare trebuie să scoatem din buzunar mai mult de un salariu minim. Oamenii se grăbesc să facă ultimele cumpărături.

Pregătirile pentru masa de Crăciun sunt pe ultima sută de metri, iar femeile, fiind mai iscusite în ale gătitului, au grijă să se aprovizioneze cu toate cele necesare.

Pentru că de la masa de sărbătoare nu poate lipsi tradiţionala friptură de porc, o gospodină trebuie să scoată din buzunar doar pentru un kilogram de carne între 55 şi 95 de lei, cea de vită costă între 72 şi 92 de lei tot un kilogram. Pulpele de pui costă 40 de lei kg, iar pieptul fără os - 68 de lei.

Şi apoi, ce fel de masă de sărbătoare fără legume şi fructe? Pentru acestea trebuie să mai scoatem din buzunar încă cel puţin 100 de lei. Un kilogram de roşii costă 26 de lei, iar castraveţii - 28 de lei. Bananele se vând cu 18 lei kilogramul, mandarinele cu 24, iar un kilogram de ananaşi ajunge la 30 de lei.

Nici băuturile nu pot lipsi de pe o masă îmbelşugată. Un litru de vin costă de la 30 de lei în sus. Dacă mai pui şi câteva sticle de tărie, mai trebuie să scoţi câteva sute de lei. Un litru de votcă costă între 70 şi 350 de lei, iar unul de coniac de la 150 de lei în sus.

Locuitorii Capitalei spun sunt gata să cheltuiască şi mii de lei pentru masa de sărbătoare. Masă de Crăciun pentru patru persoane ajunge să coste în jur de 1.000 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu