"Cât fac 2 + 2?": Dacă ştii răspunsul la această întrebare cariera ta nu va avea niciodată de suferit

Atunci când mergi la un interviu de angajare, viitorul tău şef îţi adresează întrebări mai puţin logice, dar care vor să demonstreze dacă eşti sau nu pregătit pentru acel job.

Creativitatea şi experienţa îşi vor spune cuvântul atunci când vei da răspunsul. Şi ţine minte: chiar şi cele mai simple întrebări pot ascunde ceva de care poate depinde cariera ta.

O relatare care te va pune pe gânduri, găsită pe Facebook via Beni Ghegoiu:

"Un om de afaceri intervieva candidaţii pentru poziţia de manager de divizie. El a conceput un test simplu pentru a selecta persoana cea mai potrivită pentru acest job: a pus fiecărui solicitant următoarea întrebare "Cât fac 2+2?"

Primul a fost intervievat un jurnalist, care a răspuns "Douăzeci şi doi."

Al doilea a fost un asistent social; ea a spus: "eu nu ştiu răspunsul, dar mă bucur că am avut timp să discutăm această întrebare importantă."

Al treilea aplicant a fost un inginer. Acesta a scos o riglă de calcul şi a arătat că răspunsul poate să fie să fie între 3.999 şi 4.001.

Următoarea persoană a fost un avocat. El a afirmat că, în cazul Jenkins vs IRS, doi şi cu doi a fost dovedit a fi patru.

Ultimul aplicant este un contabil.Omul de afaceri i-a pus aceeaşi întrebare: "Cât fac 2+2?" Contabilul se ridică de pe scaun, se duce la uşă şi o închide, apoi se întoarce şi se aşează pe scaun, se apleacă peste birou şi spune cu o voce scăzută: "Cât de mult vrei să facă?".

A fost angajat pe loc, scrie antena3.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu