Cât de uşor îţi poţi cumpăra droguri în Chişinău: Foşti narcomani dezvăluie schema (VIDEO)

Embed:

În Moldova sunt peste 150 de mii de consumatori de droguri, care asigură traficanţilor un venit zilnic de 650 de mii de euro. Narcomanii susţin că fără mari dificultăţi îşi pot cumpăra doza zilnică de stupefiante în orice cartier al capitalei. Poliţia deocamdată nu comentează situaţia.

Adresa Gheorge Coşbuc 16 este bine cunoscută oamenilor care locuiesc în acest cartier. Noapte de noapte, vin taximetrele la această poartă, iar din oberlihtul permanent deschis se simte mirosul înţepător de drog.

E vorba despre un amestec de stupefiante, foarte toxic, pe care şi-l injectează narcomanii care nu au bani de droguri mai scumpe.

"Uite prin această fereastră , noaptea vin băieţii suspecţi şi pe aici transmit şi aici primesc. Puteţi să filmaţi: "Ce băieţi businessul merge?""

Zaharia Zanosiev este vicepreşedintele Centrului Internaţional Antidrog. Oficiul organizaţiei este amplasat la nici 100 de metri de această speluncă: "Sectoristul a spus că nu poate să-i facă nimic, pentru că este invalid şi nu-l pot scoate."

Ca să vedem cât de uşor pot fi cumpărate stupefiantele în Chişinău, am apelat la ajutorul câtorva consumatori de droguri aflaţi în proces de reabilitare. Anton nu a mai cumpărat droguri de câteva luni. Din acest motiv, dealerii îl tratează cu suspiciune.

Mergem după heroină la Ciocana. Pe drum, Anton trimite un mesaj în care roagă dealerul să-i vândă drogul: "Banii se pun în pachetul de ţigări. Te apropii de locul prestabilit şi el pur şi simplu aşa se aruncă."

Pachetul va fi ridicat imediat ce ne îndepărtăm. În câteva minute Anton primeşte un mesaj.

Metoda este sigură şi este aplicată de ani de zile: "Nu se ştie cine şi cum lucrează. Nici când dai banii, nici când ridici drogurile, nu vezi pe nimeni."

Am cerut o reacţie de la poliţie. Demersul a fost expediat pe 24 aprilie. Iar peste o săptămână am fost informaţi că au fost iniţiate peste 1 200 de cauze penale pentru păstrarea şi comercializarea drogurilor. Şi niciun cuvânt despre acuzaţiile de tutelare a comerţului de stupefiante.

Anton e puţin iritat. Recunoaşte că i-a fost greu să se abţină şi să nu-şi injecteze doza de heroină: "Dacă ar fi să mor mâine, prefer să mor treaz, decât să mor dependent de heroină".


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu