Cât de puternice vor fi uraganele care urmează să lovească America

Embed:

Irma este al doilea uragan puternic format în Atlantic în ultimele două săptămâni, care a făcut prăpăd în Statele Unite. Meteorologii susţin însă că dezastrul nu se termină aici. Alte două furtuni vor lovi America în următoarele zile - uraganul Jose şi Katia. 

Uraganul Jose, care s-a format la 700 de kilometri în estul Antilelor Mici a crescut în intensitate până la categoria patru. Vântul suflă deja cu până la 240 de kilometri pe oră. Furtuna vine pe urmele uraganului Irma, care a devastat mai multe insule din Caraibe și amenință Cuba, Bahamas și o mare parte din statul american Florida.

Mai mult, un al patrulea uragan, Katia, de categoria 1, se apropie de coasta americană. Furtuna uriaşă a lovit ieri est Mexicului. În data de 25 august, uraganul Harvey a făcut prăpăd în statul american Texas. Cel puţin 74 de oameni au murit în urma stihiei.

Pagubele provocate de calamităţi se ridică la 130 de miliarde de dolari. Acestea sunt cele mai mari prejudicii materiale cauzate vreodată în Statele Unite de un dezastru natural.

Venezuela şi Mexic, ţări care au relaţii tensionate cu SUA, dar şi Canada, au anunţat că vor fi oferi ajutoare financiare pentru combaterea consecințelor.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu