Cât de pregătită este Capitala pentru venirea zăpezii din următoarele zile. Anunțul Silviei Radu

În depozitul întreprinderii municipale Exdrupo sunt doar o mie de metri cubi de sare şi nisip care ar putea fi folosite în cazul în care săptămâna viitoare ar ninge în Capitală. Însă, potrivit şefului adjunct al întreprinderii, până la 1 decembrie, Exdrupo va achiziţiona alţi 10 mii de metri cubi de sare şi nisip. Această cantitate ar fi suficientă pentru două sezoane, potrivit lui Vitalie Butucel. 

În acelaşi timp, şeful adjunct al Exdrupo, Vitalie Butucel, a anunţat că 81 de autospeciale sunt pregătite pentru intervenţie. 

Primarul interimar, Silvia Radu, a cerut ca responsabilii de la întreprindere să pregătească până vineri, când va avea loc şedinţa Consiliului pentru Situaţii Excepţionale, o statistică cu date din ultimii cinci ani, pentru a vedea care au fost cheltuielile şi cât material derapant s-a utilizat.

"Vreau să nu mai vadă cetăţenii această situaţie tradiţională când autorităţile sunt luate prin surprindere de iarnă. Cred că astăzi voi merge să verificăm situaţia ce ţine de starea echipamentelor necesare pentru pregătirea de iarnă, dar am vorbit cu domnul colonel Vitalie Grabovschi pentru a convoca vineri şedinţa Consiliului pentru Situaţii Excepţionale pentru sezonul rece", a spus Radu. 

Subiectul privind starea echipamentelor necesare pentru intervenţiile în sezonul rece, dar şi de cât de pregătită este Capitala pentru a face faţă iernii, va fi discutat vineri la şedinţa Consiliului pentru Situaţii Excepţionale. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu