Cât de mult ar trăi un om pe Marte, dacă n-ar avea echipament corespunzător

După cum știi, specialiștii au descoperit deja apă pe suprafața Planetei Roșii, care este un element esențial pentru susținerea vieții.

Cu toate acestea, Marte rămâne un loc neprietenos pentru oameni, deoarece este clima este foarte rece, oxigenul se găsește în cantități reduse, iar gravitația este scăzută. În aceste condiții putem să ne întrebăm: oare cât am supraviețui pe Marte doar în blugi și în tricou?

"Cel mai mare impact l-ar avea presiunea atmosferică scăzută, care are un efect de vacuum față de cea de pe Pământ. După doar câteva minute, pielea și organele se vor spulbera și vor produce o moarte rapidă și dureroasă", a declarat Chris Webster, de la NASA, citează realitatea.net.

Condițiile meteo de pe planeta Roșie nu se aseamănă din niciun punct de vedere cu cele cu care ești tu familiar de pe Terra. Mai exact, temperatura ar putea ajunge acolo la 26,6 de grade Celsius, iar iarna marțiană este atât de geroasă încât temperaturile ating pragul de minus 128.3 grade celsius.

Având în vedere condițiile climatice de pe Marte cea mai bună alegere în ceea ce privește vestimentația ar fi un costum spațial. În acest sens, cercetătorii de la NASA lucrează deja intens, pentru a construi un astfel de articol vestimentar care să ne permită să supraviețuim pe Marte.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu