Cât de (in)transparent este Serviciul Grăniceri şi Rolex-ul şefului instituţiei

Şeful Serviciului Grăniceri, Roman Revenco, este convins că, în rezultatul reformării Poliţiei de Frontieră, instituţia va deveni cu adevărat europeană. Deocamdată, însă, acest fapt poate fi cu greu sesizat, cel puţin atunci când accesăm site-ul Serviciului de Grăniceri.

Pe pagina electoronică a Serviciului Grăniceri este postat motto-ul "Orientaţi spre oameni". Orientarea spre oameni a celor care gestionează site-ul serviciului se opreşte, însă, aici. Spre exemplu, un cetăţean străin nu are posibilitatea să afle care sunt condiţiile de călătorie în Republica Moldova. Situaţia este total diferită dacă accesăm pagina electornică a Poliţiei de Frontieră din România. Aici sunt prezentate toate informaţiile necesare, referitoare la regimul de viză şi alte condiţii de călătorie pentru cetăţenii tuturor statelor lumii.

Un alt exemplu al deschiderii şi transparenţei Poliţiei de Frontieră din România sunt declaraţiile de avere ale tuturor angajaţilor, postate pe site-ul instituţiei. O asemenea transparenţă lipseşte, însă, la noi. Spre exemplu nu am putut accesa declaraţia de avere a şefului Serviciului Grăniceri, Roman Revenco. Despre faptul că nu o duce deloc rău vorbeşte, însă, ceasul pe care îl poartă.

Întrebat ce ceas poartă pe mână, Roman Revenco a spus: "Nu ştiu. Nu cred că acest lucru e cel mai important".

Până la urmă, el a recunoscut, însă, că este un Rolex, dar a precizat că nu e unul adevărat. "Este un Rolex, dar este un fake de Rolex. Dacă vreţi, vi-l vând acum, cu cât l-am luat, cu 400 de euro", a precizat Revenco.

Ceasurile Rolex sunt mai mult decât un accesoriu de lux. Preţul celui mai ieftin model Rolex porneşte de la 3.000 de euro şi poate urca pâna la câteva sute de mii de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu