Cât de corect este, în faţa lui Dumnezeu, să accepţi donarea şi transplantul de organe? (VIDEO)

Embed:

Cu siguranţă aţi auzit despre donarea şi transplantul de organe. V-aţi întrebat vreodată dacă aţi fi de acord să donaţi un organ, fie în viaţă, fie post-mortem, or al dumneavoastră or al vreunui apropiat? Dacă nu, de ce nu? Vă temeţi cumva de vreo conspiraţie? Oare e posibil, într-adevăr să ne gândim la vreun trafic de organe?

"Legea în Moldova zice că este necesar să fie acordul rudelor persoanei decedate. Rudele sunt foarte bine intenţionate de obicei. Vor să ajute dacă li se explică, dacă se discută deschis. Li se arată că acest lucru este şi un beneficiu pentru persoana care a decedat, într-un fel şi pentru rude prin salvarea altor vieţi", a declarat Igor Codreanu, directorul Agenţiei de Transplant. 

...Sau cine ştie, poate aveţi o barieră de ordin moral sau religios? Ce se întâmplă însă dacă cereţi sfatul unui duhovnic cu privire la cât de corect este în faţa lui Dumnezeu să accepţi donarea şi transplantul de organe?

"Interesant este că persoanele care sunt religioase uneori chiar cer timp să discute inclusiv şi cu preotul din sat sau din altă localitate. După care, în mare-mare parte revin cu acceptarea donării", a spus Igor Codreanu, directorul Agenţiei de Transplant. 

În fond, toate se învârt în jurul conceptului de siguranţă. Cât de sigur este tot acest proces de donare şi transplat, aflaţi duminică, începând cu ora 17:10, la Publika TV.

Ne găsiţi şi pe pagina noastră de facebook: https://www.facebook.com/eurodictionar

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu