Cât costă un kilogram de cartofi. Ministrul Nicolae Ciubuc a infirmat speculaţiile privind preţul exagerat al legumelor (VIDEO)

Embed:

Preţul unui kilogram de cartofi vechi este de 11 lei. Despre acest fapt a anunţat chiar Nicolae Ciubuc, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, care a infirmat speculaţiile precum că preţul la cartofi a crescut considerabil. 

"Sunt pe traseul Chişnău-Nisporeni. Astăzi, 21 mai, preţul pentru un kilogram de cartofi importanţi din Belarus este de 11 lei. Iar preţul pentru ceapă este de 15 lei. De dimineaţă, colegii mei au mers prin pieţe şi prin magazine, unde la fel au constat o scădere esenţială a preţului la cartofi. În pieţele angro, preţul la cartofi a scăzut chiar cu 10 lei", a menţionat ministrul Agriculturii pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Nicolae Ciubuc s-a referit şi la preţul cartofilor noi, care spune că este unul corespunzător pentru acest sezon:

"Nu poate fi ignorat fenomenul cartofilor noi, care au un preţ un pic mai mare, dar aş spune corespunzător perioadei în care ei apar, preţul fiind sub 20 de lei pentru un kg".

Ministrul Agriculturii a declarat că situaţia va fi monitorizată în continuare, astfel ca consumatorii să aibă acces la produse alimentare la preţuri accesibile. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu