CÂT COSTĂ tehnica agricolă testată de Vlad Filat în timpul inspecţiei unor terenuri agricole

Embed:

Liderul PLDM, Vlad Filat, a fost surprins în compania naşului său de cununie, Ion Rusu, administrator al companiei Caravita, dar şi a premierului Valeriu Streleţ. Ei inspectau mai multe terenuri agricole şi testau tehnica modernă despre care portalul today.md scrie că ar aparţine firmei Caravita, implicată în spălarea banilor de la Banca de Economii. 

În imaginile postate pe Internet, Vlad Filat testează tehnica agricolă performantă şi conduce o combină.

Încântat de performanța tehnicii agricole moderne, care potrivit sursei ar fi fost cumpărată din creditele de la BEM, premierul Streleț își scoate, la un moment dat, pălăria şi face o plecăciune în fața lui Vlad Filat.

Ulterior, Vlad Filat şi Valeriu Streleţ fac o plimbare prin câmp cu o maşină de teren. Ei pornesc de lângă un cort, în care este întinsă o masă cu gustări şi băuturi.

Alături de cei doi apare Ion Rusu, administratorul firmei "Caravita", care şi-a recunoscut vina în dosarul creditelor frauduloase.

Anterior, liderul PLDM a declarat că nu cunoaște despre afacerile ilegale de la "Caravita". El şi-a exprimat încrederea că naşul său de cununie este nevinovat.

La rândul său, Valeriu Streleţ a fost acuzat de socialişti că ar deține 25 la sută din acțiunile "Caravita". El a negat însă aceste informații.

Tehnica agricolă care apare în filmuleţ este fabricată în Statele Unite. Pe piaţă, o combină de acest model costă aproximativ 300.000 de euro, iar un tractor ajunge până la 100.000 de euro. Maşina de teren, pe care o testează liderul PLDM, nu poate fi găsită în Moldova şi poate fi adusă la comandă.

"Fermierii de obicei se străduie banii pe care îi au la dispoziţie să îi investească în produse agricole. Anul trecut, că a fost un an mai roditor, doi clienţi şi-au permis acest moft", a declarat reprezentantul companiei de import, Andrian Moscalenco.

Fermierii spun că tehnica agricolă de acest model este prea scumpă pentru buzunarele lor.

Dosarul "Caravita" reprezintă un episod din dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Naşul lui Filat, Ion Rusu, şi-a recunoscut vina în acest dosar, în care este învinuit că ar fi obţinut, în mod fraudulos, împrumuturi de milioane de lei.

Ion Rusu mai este acuzat de gestionarea fluxurilor financiare ilegale ale companiei "Caravita", utilizate pentru finanțarea mai multor instituţii media, analiști politici afiliați fostului premier și servicii de PR pentru Partidul Liberal Democrat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu