"Cât costă schimbarea opiniei nebunilor de la guvernare"

Embed:

Liderii AIE ar trebui să stea după gratii cel puţin 10 ani, pentru uzurparea puterii în stat. Aceştia nu vor fi traşi, însă, la răspundere, deoarece instituţiile statului care deţin prerogativa de a constata actul de uzurpare nu o vor face. Şi asta pentru că sunt subordonate actualei guvernări. Opinia a fost exprimată de politicianul Iurie Roşca, în cadrul unei Ediţii Speciale.

“Codul Penal spune aşa: acţiunile săvârşite în scopul uzurpării sau menţinerii forţate a puterii de stat, cu încălcarea prevederilor Constituţiei, se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 15 ani", meţionează fostul lider al PPCD.

Roşca spune că este de acord cu orice modificare constituţională înaintată de AIE, însă doar dacă este făcută în cadrul legalităţii constituţionale. “De ce aceşti nebuni acum doi ani au spus că vor republică prezidenţială, au făcut un referendum la 5 septembrie şi au eşuat şi tot aceşti nebuni vor să spună acum: domnilor, ne-am schimbat opinia?  Ştiţi cât costă schimbarea opiniei? 60 de milioane, cât o să vrea Ciocan să cheltuie cu cei de la guvernare. Cine poate explica de ce a fost întreruptă procedura de alegere a preşedintelui?”, se întreabă politicianul.

Roşca susţine că uzurparea puterii în stat poate fi constatată de câteva instituţii, care, însă, sunt la cheremul alianţei de guvernare.

“Uzurparea poate fi constatată de Curtea Constituţională, care la ora actuală este subordonată majoriătţii parlamentare, care l-a instalat pe Tănase şi acum e previzibil că orice decizie va fi în favoarea puterii. Cine mai poate constata? Procuratura Generală. Al cui este Procurorul General? Al Partidului Democrat. Poate Procuratura Generală, care e avocatul actualei puteri, să iniţieze un demers penal? Nu. Cine poate să condamne astfel de crime? Justiţia subordonată puterii? Bineînţeles că nu”, punctează acesta.

Pe de altă parte, analistul politic Valentin Dolganiuc este de părere că Alianţa pentru Integrare Europeană nu a făcut alceva decât să preia "un sistem dictatorial creat pe parcursul a opt ani în care la putere s-a aflat PCRM", care din moment ce nu a fost demontat, a subordonat actuala coaliţie de guvernare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu