Cât costă să stai la maternitatea unde a născut Kate Middleton

Ducesa de Cambridge, soţia prinţului William al Marii Britanii, a fost externată luni seară din clinica londoneză în care a născut în cursul zilei un băiat, au anunţat reprezentanţii Palatului Kensington.

Un pachet standard, care include o cameră și o ședere de o noapte la spitalul St Mary, din Londra, costă 5.900 de lire sterline, scrie libertateapentrufemei.ro.

În cazul în care copilul vine pe lume în urma unei cezariene, costul urcă până la 7.435 de lire sterline.

Un pachet de lux e 6.275 de lire sterline, acesta cuprinzând încă o noapte de spitalizare, arată presa britanică. Aceste prețuri sunt cele care erau valabile în iulie 2017.

Prețul pentru un apartament de două camere, care să-i asigure mamei intimitatea de care are nevoie, era, în urmă cu cinci ani, de 6.265 de lire sterline. Însă pentru un astfel de serviciu trebuie făcută cerere din timp.

Cât vor cheltui Kate și William cu nașterea

Se persupune că soții William și Kate au cheltuit în jur de 7.500 de lire sterline. Au beneficiat, la fel ca toți pacienții care aleg această aripă a spitalului – unde, de altfel, a născut și prințesa Diana – de televiziune prin satelit, radio, telefon fix lângă pat, frigider, wi-fi gratuit și ziarele pe care doresc să le primească.

Toate mesele sunt proaspăt preparate într-o bucătărie special destinată acestui scop, iar cei cazați în această aripă a maternității primesc și un ceai după-amiază, un ceai aniversar după nașterea bebelușului.

Palatul Kensington a dezvăluit că numele bebeluşului regal va fi anunţat în zilele următoare. Potrivit caselor de pariuri, prenumele favorite pentru noul prinţ britanic sunt Albert, Arthur, Jack şi Fred.

Bebeluşul este cel de-al şaselea strănepot al reginei Elisabeta a II-a şi ocupă locul al cincilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, după prinţul moştenitor Charles, tatăl lui - prinţul William - şi cei doi fraţi mai mari ai lui - prinţul George, în vârstă de patru ani, şi prinţesa Charlotte, în vârstă de doi ani.

În urma unei modificări a legislaţiei britanice, adoptată în 2013, bebeluşul născut luni nu o va devansa în ordinea de succesiune pe sora lui, Charlotte. Înainte de acea schimbare legislativă, copiii de sex masculin din casa regală a Marii Britanii aveau întâietate în ordinea de succesiune în faţa surorilor lor.

Fratele mai mic al prinţului William, prinţul Harry, care se va căsători luna viitoare cu fosta actriţă americană Meghan Markle, coboară un loc în această ierarhie şi va ocupa de acum înainte locul al şaselea în ordinea de succesiune la tron.

Conform tradiţiei, naşterea bebeluşului regal va fi anunţată printr-o proclamaţie semnată de medicii care au asistat la naşterea sa. Proclamaţia va fi instalată pe un şevalet auriu, plasat pentru publicul larg în curtea Palatului Buckingham, reşedinţa oficială din Londra a suveranei britanice. Întrucât familia britanică doreşte să rămână ancorată în modernitate, Palatul regal al Marii Britanii a publicat deja pe Twitter informaţia legată de naşterea bebeluşului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu