Cât costă pelerinajele de Paşte pentru moldoveni şi care sunt cele mai populare destinaţii

De Paşte, moldovenii merg în pelerinaje religioase în Grecia, Italia, Ierusalim şi Iordania.

Cei care vor să-şi petreacă vacanţa în aceste ţări, trebuie să ştie că preţurile afişate de agențiile de turism sunt de trei ori mai mari faţă de alte perioade ale anului.

În perioada sărbătorilor pascale, agenţiile de turism propun destinaţii tentante care au semnificaţii religioase.

"În perioada sărbătorilor pascale, oamenii devin mai evlavioşi şi vor să se atingă de cele mai frumoase şi mai sfinte relicve ale religiei, de aceea Israelul este o destinaţie foarte solicitată. La fel şi Iordania este un circuit foarte interesant şi solicitat de către clienţii noştri", relatează consultantul în turism Cristina Ostapenco. 

Un sejur de şase nopţi, într-un hotel din Israel, costă între 650 şi 1.500 de euro pentru o persoană.

Cei care nu au posibilitatea să meargă în străinătate de sărbători, pot opta pentru pachete turistice interne. Agenţiile au inclus în oferte excursii la mai multe mănăstiri din Moldova. Costul porneşte de la 50 de euro pentru o persoană.

"Moldova este o țară care este foarte solicitată în ceea ce privește tururile vinicole, mănăstirile. Chiar după Paști vor fi efectuate excursii prin toată Moldova, începând cu Mănăstirile din jurul Chișinăului și chiar în raionul Briceni", a spus administratorul unei agenţii de turism, Zinaida Jarcuţchi.

Totuși, turismul religios de la noi este destul de slab dezvoltat. O recunoaşte chiar şi mitropolitul Moldovei Vladimir.
 
"Multe dintre mănăstiri deja sunt vizitate, mai ales cele bine amenajate: Mănăstirea Curchi, Mănăstirea Căpriana, Mănăstirea Hâncu și multe altele, dar din păcate nu este încă nivelul cuvenit pe care am dori să-l avem", a declarat mitropolitul.   

Anul trecut, ţara noastră a fost vizitată de peste 14.000 de turişti. Datele statistice arată că, în 2014, peste 180.000 de mii de moldoveni au călătorit în afara ţării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu