Cât costă CARBURANȚII în Moldova, Ucraina și România

Moldova are cei mai mici prețuri la carburanți din regiune, față de cele din Ucraina și România. Un litru de motorină cu TVA la noi în țară costă 17,02 lei, iar în Ucraina prețul este cu aproape 3 lei mai mare, 19,95 de lei per litru. Și în România șoferii sunt nevoiți să scoată din buzunare 24,08 lei pentru un litru de motorină.

Analiza prețurilor medii de la benzinăriile din cele trei state arată că scumpirea carburanților din  Moldova a fost, la fel, mai mică. În cazul motorinei, este vorba de 42 de bani la un litru, în timp ce în România este vorba despre 58 de bani, iar în Ucraina – 1,24 de lei la un litru.

În martie și în aprilie, motorina vândută în Moldova s-a ieftinit până la 16,75 de lei. Prețul a ajuns chiar și 16,6 lei pentru un litru. În țările vecine tendința a fost inversă.

Prețurile la benzină și motorină au fost majorate semnificativ, începând cu 15 mai, până la 17,75 de lei pentru un litru de motorină și până la peste 20 de lei pentru benzină.

Scumpirea prețurilor la produsele petroliere, operată simultan de către mai multe companii, a determinat Consiliul Concurenței să facă verificări.

 

Lasă un comentariu