Cât costă anvelopele de iarnă şi montarea lor în service-urile auto din Capitală

Embed:

Şoferii sunt obligaţi de astăzi şi până în 31 martie să circule pe timp de zi cu farurile maşinilor pe faza scurtă. Totodată, inspectorii le recomandă conducătorilor auto să-şi echipeze corespunzător maşinile pentru iarnă. Aşa că la service-urile auto este mare îmbulzeală.

Reprezentanţii unor ateliere auto spun că, în ultimele două săptămâni, numărul clienţilor s-a triplat. 

Zilnic, angajaţii acestui centru de deservire montează anvelope de iarnă la peste 100 de maşini. Chiar dacă nu au căzut ninsorile, şoferii preferă să fie pregătiţi pentru ca vremea să nu-i ia prin surprindere:

"Acum cât e uscat mai merge, dar la iarnă, dacă va acădea prima zăpadă atunci e pericol şi de asta ne pregătim."

"Drumurile nu sunt deszăpezite bine iarna. În plus, pot cădea ninsori în orice moment, aşa că mai bine montăm pneuri de iarnă. Sunt mai sigure. "

Preţul pentru montarea anvelopelor variază în funcţie de mărimea roţilor. Schimbarea pneurile cu diametrul de 15 ţoli costă 50 de lei. Pentru montarea anvelopelor cu diametrul de 16 şi 17 ţoli veţi achita 45 de lei per unitate, iar serviciile de schimbare a cauciucurilor SUV-urilor şi echilibrare a roţilor costă 185 de lei.

Şoferii care nu îşi vor echipa automobilul cu pneuri corespunzătoare în cazul în care carosabilul este acoperit cu zăpadă sau polei vor primi amenzi de 1.000 de lei.

"Chiar dacă nu e minus afară şi zăpada încă nu a căzut eficienţa roţilor de vară scade şi se recomandă la temperaturi mai joase de plus cinci grade deja să fie roţi de iarnă", a spus reprezentantul unui atelier auto, Dumitru Chirilov.

Dacă unii conducători auto folosesc anvelopele de iarnă de anul trecut, alţii au venit la magazin pentru a cumpăra pneuri noi.

Preţul unui pneu de iarnă porneşte de la 500 de lei per unitate. O anvelopă pentru camioanele de mare tonaj costă, în medie, 11.000 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu