Cât a costat ”plăcerea” de a vedea ECLIPSA TOTALĂ de Soare DIN PUSTIU

Mii de oameni pasionaţi de astronomie s-au adunat marţi în ţări din America de Sud pentru a urmări eclipsa totală de soare, iar mulţi dintre ei, în locuri special amenajate, scrie a1.ro.

Eclipsa a debutat în Pacific, iar umbra de aproximativ 10.000 de kilometri a ajuns până în Chile şi Argentina şi cele mai puternice telescoape de aici.

Singurul teritoriu din Pacific în care a fost vizibilă eclipsa total a fost Insula Oeno, nelocuită. Fenomenul a durat aici trei minute, începând cu ora locală 10.24.

Apoi, umbra a atins coasta Chile, în apropiere de La Serena, la ora locală 16.38. Ea a fost observată şi în părţi din nordul ţării, în Coquimbo, regiune recunoscută pentru numeroasele observatoare.

Cei care au dorit să aibă privilegiul de a urmări eclipsa alături de astronomii de la European Southern Observatory din deşertul Atacama au plătit 2.000 de dolari pentru un bilet. Biletele au fost epuizate în trei minute.

Ultimii care au văzut eclipsa pe teritoriul sud-american au fost cei din Chascomús (districtul Buenos Aires), la ora locală 17.44.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu