Cât a costat (NE)VIZITA Maiei Sandu la Washington (DOC)

Guvernul a publicat cheltuielile pentru deplasări de serviciu suportate din bugetul de stat în perioada anilor 2017 - 2019. 

Potrivit documentului, pentru vizita premierului Maia Sandu în perioada 17-20 septembrie în SUA, din bugetul de stat s-au cheltuit 176,8 mii de lei. Tot aici este indicat că din buget s-au mai cheltuit 86 de mii de lei pentru bilete avia, pentru vizita anulată. 

PUBLIKA.MD precizează că Maia Sandu urma să meargă la Washington în perioada 31 august - 4 septembrie, dar vizita a fost anulată, deoarece secretarul de stat american Mike Pompeo nu era disponibil să se vadă în acea zi cu delegația din Republicii Moldova.

Anterior, Maia Sandu a declarat că pentru vizita anulată în SUA s-au cheltuit bani publici, doar că aceste cheltuieli sunt justificate: „Evident că au fost cumpărate bilete, a fost făcută rezervarea la hotel". 

Potrivit datelor prezentate de cancelaria de stat, cei mai mulți bani pentru deplasările în străinătate, Cancelaria de Stat i-a cheltuit în anul 2018 – aproximativ 2,2 milioane de lei. Atunci, în total s-au efectuat 149 de deplasări de serviciu, dintre care 57 de vizite au fost acoperite din bugetul instituției, iar restul – din finanțări externe. În anul 2017 s-au cheltuit, în acest scop, circa 1,8 milioane de lei, în total fiind efectuate 136 de deplasări, dintre care Cancelaria a acoperit costurile de finanțare pentru 46 de vizite.  

În 9 luni ale anului 2019, suma cheltuielilor pentru deplasările de serviciu a ajuns la aproape 1 milion de lei, pentru 39 de deplasări în care au participat angajații instituției, în total fiind efectuate 81 de vizite.

Lasă un comentariu